• Czcionka:
  • A
  • A+
  • A++
  • zresetuj wielkość interlinii
  • włącz wiÄ™kszÄ… interlinie+
  • Kontrast:
  • wĹ‚acz kontrast
  • wyĹ‚acz kontrast
  • Mapa strony:
  • mapa strony

   W poniedziałek 8 listopada 2021r odbyła się w naszej szkole lekcja interdyscyplinarna pt. ”Ziemniaki, pyry, kartofle...”, prowadzona przez nauczycieli gastronomii p. Grażynę oraz p. Darka. Zaprezentowali nam ciekawe dania z ziemniaków np. racuchy, deser ziemniaczany, babkę ziemniaczaną z wątróbką oraz frytki z batatów. Mogłyśmy dowiedzieć się wiele cennych informacji z obejrzanego podcza zajęć filmiku. Każde zrobione danie mogłyśmy skosztować. Nauczycielka krawiectwa p. Ania przedstawiła sposoby wykorzystania ziemniaków w zabezpieczaniu, usztywnianiu czy też ulepszaniu właściwości materiałów. Miałyśmy możliwość obejrzenia czynności krochmalenia tkaniny.

red.: ML & JW

 

 pyry 01pyry 02pyry 03pyry 04pyry 05pyry 06