06.03.2025 r. w naszej placówce odbył się już po raz czwarty Wojewódzki Konkurs Kulinarny. Tym razem motywem konkursu była: „Zima w kuchni i na stole”.
Konkurs otrzymał Honorowy Patronat Łódzkiego Kuratora Oświaty.
Spośród niemal 30 zaproszonych placówek w szranki konkursu stanęli reprezentanci ośmiu szkół:
- Centrum Kształcenia i Wychowania OHP Dobieszków
- Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii nr 4 w Łodzi
- Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Łowiczu
- Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy nr 2 w Kutnie
- Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii „Domostwo” w Żychlinie
- Zakład Poprawczy i Schronisko dla Nieletnich w Ignacewie
- Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Sieradzu
- Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy nr 3 w Łodzi
W skład Jury konkursu weszli:
- Pani Magdalena Misiakiewicz-Woch – Inspektor Merytoryczny placówek specjalnych Wydziału Edukacji Urzędu Miasta Łodzi
- Pani Sylwia Sztandera – szkoleniowiec z zakresu gastronomii obejmujący również cukiernictwo oraz ideę zero-waste
- Pan Jakub Jabłoński – chef kuchni w restauracji „Gęsi Puch”
Różnorodność potraw, ich wygląd, zapach oraz smak, a także wystrój stołów sprawiło nie lada wyzwanie dla jury.
Koniec końców klasyfikacja konkursu przedstawiła się następująco:
- miejsce: Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii nr 4 w Łodzi
- miejsce: Centrum Kształcenia i Wychowania OHP Dobieszków
- miejsce: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy nr 3 w Łodzi
Wszyscy uczestnicy konkursu wykazali się ogromnym zaangażowaniem. Mimo towarzyszącej im tremy wywiązali się ze swoich zadań doskonale.
red.: J.Jan
![]() | ![]() |
---|