• Czcionka:
  • A
  • A+
  • A++
  • zresetuj wielkość interlinii
  • włącz wiÄ™kszÄ… interlinie+
  • Kontrast:
  • wĹ‚acz kontrast
  • wyĹ‚acz kontrast
  • Mapa strony:
  • mapa strony

06.03.2025 r. w naszej placówce odbył się już po raz czwarty Wojewódzki Konkurs Kulinarny. Tym razem motywem konkursu była: „Zima w kuchni i na stole”.

Konkurs otrzymał Honorowy Patronat Łódzkiego Kuratora Oświaty.
Spośród niemal 30 zaproszonych placówek w szranki konkursu stanęli reprezentanci ośmiu szkół:
  1. Centrum Kształcenia i Wychowania OHP Dobieszków
  2. Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii nr 4 w Łodzi
  3. Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Łowiczu
  4. Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy nr 2 w Kutnie
  5. Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii „Domostwo” w Żychlinie
  6. Zakład Poprawczy i Schronisko dla Nieletnich w Ignacewie
  7. Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Sieradzu
  8. Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy nr 3 w Łodzi
W skład Jury konkursu weszli:
  1. Pani Magdalena Misiakiewicz-Woch – Inspektor Merytoryczny placówek specjalnych Wydziału Edukacji Urzędu Miasta Łodzi
  2. Pani Sylwia Sztandera – szkoleniowiec z zakresu gastronomii obejmujący również cukiernictwo oraz ideę zero-waste
  3. Pan Jakub Jabłoński – chef kuchni w restauracji „Gęsi Puch”
Różnorodność potraw, ich wygląd, zapach oraz smak, a także wystrój stołów sprawiło nie lada wyzwanie dla jury.
Koniec końców klasyfikacja konkursu przedstawiła się następująco:
  1. miejsce: Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii nr 4 w Łodzi
  2. miejsce: Centrum Kształcenia i Wychowania OHP Dobieszków
  3. miejsce: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy nr 3 w Łodzi
Wszyscy uczestnicy konkursu wykazali się ogromnym zaangażowaniem. Mimo towarzyszącej im tremy wywiązali się ze swoich zadań doskonale.

 

                                                                                               red.: J.Jan

 

prezydentmiastalogo_fundacja_poziomo.jpg