Od 1 października 2022 roku placówka nasza realizuje projekt „Kuchnia z klasą” - projekt numer RPLD.11.03.01-10-0007/21 pn. „KUCHNIA Z KLASĄ”
Projekt współfinansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014 - 2020.
Oś priorytetowa XI Edukacja, Kwalifikacje, Umiejętności, Działanie XI.3 Kształcenie zawodowe, Poddziałania XI.3 Kształcenie zawodowe.
Projekt realizowany będzie do 31 marca 2023 r.
Celem projektu jest zwiększenie jakości kształcenia zawodowego i podniesienie kompetencji zawodowych u 24 uczennic i 10 nauczycieli z terenu województwa łódzkiego poprzez uczestnictwo w szkoleniach zawodowych i kursach zawodowych, a także doradztwo zawodowe i doposażenie pracowni kształcenia zawodowego w nowoczesny sprzęt w celu poprawy zdolności do zatrudnienia 24 uczennic oraz dostosowanie kierunku kształcenia do potrzeb regionalnego rynku pracy.
Grupę docelową projektu stanowić będą uczennice Szkoły Branżowej I stopnia przy Młodzieżowym Ośrodku Wychowawczym nr 3 w Łodzi oraz nauczyciele uczący w tej placówce.
Całkowita wartość projektu: 492.249,75 PLN
Rekrutacja do projektu trwać będzie od 12.10.2022 do 19.10.2022r.
Wszelkie dokumenty (przejdź do dokumentów) niezbędne do procesu rekrutacji pobrać można ze strony https://mow3.pl/projekty/kuchnia-z-klasa lub w biurze projektu w pokoju 02.
Biuro projektu pracuje w godzinach 10-14 w dni powszednie.
Z koordynatorem projektu można kontaktować się poprzez pocztę elektroniczną Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie 535-720-885.
Wypełnione dokumenty rekrutacyjne składać można w sekretariacie MOW nr 3 w Łodzi.
Zadania projektu:
1. Wsparcie dla uczennic poprzez udział w n/w kursach/ zajęciach dodatkowych:
- KURS KELNERSKI (zadanie 3):
Skierowany do 24 uczennic projektu (UP) kierunku kształcenia kucharz i krawiec realizowany w wymiarze 16h/gr.
Łącznie w okresie realizacji projektu: 64h (4gr.*16h/gr.) dla 24UP (4gr.*6UP) - KURS CARVING W DEKORACJI POTRAW (zadanie 3):
Skierowany do 24 uczennic projektu (UP) kierunku kształcenia kucharz i krawiec, realizowany w wymiarze 12h/gr.
Łącznie w okresie realizacji projektu: 48h (4gr.*12h/gr.) dla 24UP (4gr.*6UP) - KURS OBSŁUGI KAS FISKALNYCH (zadanie 3):
Skierowany do 24 uczennic projektu (UP) kierunku kształcenia kucharz i krawiec, realizowany w wymiarze 8h/gr.
Łącznie w okresie realizacji projektu: 32h (4gr.*8h/gr.) dla 24UP (4gr.*6UP) - KURS STREET FOOD (zadanie 3):
Skierowany do 24 uczennic projektu (UP) kierunku kształcenia kucharz i krawiec, realizowany w wymiarze 10h/gr.
Łącznie w okresie realizacji projektu: 40h (4gr.*10h/gr.) dla 24UP (4gr.*6UP) - Zajęcia warsztatowe pozalekcyjne z zakresu gastronomii dla uczennic kierunku kształcenia kucharz i krawiec (zadanie 4):
ZAJĘCIA WARSZTATOWE Z KUCHNI
Skierowane do 24 uczennic projektu (UP) (4gr * 6 UP) 80/gr.
Łącznie w okresie realizacji projektu: 320h (4gr.*80h/gr.) dla 24UP (4gr.*6UP) - Zajęcia warsztatowe pozalekcyjne z zakresu gastronomii dla uczennic kierunku kształcenia kucharz i krawiec (zadanie 4):
ZAJĘCIA WARSZTATOWE Z CUKIERNICTWA
Skierowane do 24 uczennic projektu (UP) (4gr * 6 UP) 20h/gr.
Łącznie w okresie realizacji projektu: 80h (4gr.*20h/gr.) dla 24UP (4gr.*6UP) - Zajęcia warsztatowe pozalekcyjne z zakresu gastronomii dla uczennic kierunku kształcenia kucharz i krawiec (zadanie 4):
ZAJĘCIA WARSZTATOWE Z OBSŁUGI KONSUMENTA I KELNERSTWA
Skierowane do 24 uczennic projektu (UP) (4gr * 6 UP) 16h/gr.
Łącznie w okresie realizacji projektu: 64h (4gr.*16h/gr.) dla 24UP (4gr.*6UP) - Zajęcia warsztatowe pozalekcyjne z zakresu gastronomii dla uczennic kierunku kształcenia kucharz i krawiec (zadanie 4):
ZAJĘCIA WARSZTATOWE INFORMATYCZNE
Skierowane do 24 uczennic projektu (UP) (4gr * 6 UP) 20h/gr.
Łącznie w okresie realizacji projektu: 80h (4gr.*20h/gr.) dla 24UP (4gr.*6UP) - Zajęcia z doradztwa zawodowego (zadanie 5):
Skierowane do 24 uczennic projektu (UP) kierunku kształcenia kucharz i krawiec realizowane w wymiarze 40h/gr – zajęcia grupowe.
Łącznie w okresie realizacji projektu: 160h (4gr.*40h/gr.) dla 24UP (4gr)
2. Wsparcie dla nauczycieli kształcenia zawodowego MOW NR 3 w Łodzi poprzez udział w n/w szkoleniach:
- Szkolenie „NIEZBĘDNIK KULINARNY” w Akademii Kurta Schellera (zadanie2):
2 dni szkoleniowe,
Skierowane do 2 nauczycieli zawodu - Szkolenie „WYKWINTNE DESERY” w Centrum Słodkiej Dekoracji w Poznaniu (zadanie 2):
2 dni szkoleniowe,
Skierowane do 2 nauczycieli zawodu - Szkolenie z obsługi zakupionego sprzętu (zadanie 2):
6h szkolenia
Skierowane do 2 nauczycieli - Branżowe szkolenie informatyczne (zadanie 2):
14h szkolenia
Skierowane do 2 nauczycieli - Szkolenie z obsługi zakupionego sprzętu i wyposażenia (zadanie 2):
16h szkolenia
Skierowane do 8 nauczycieli
Dokumenty niezbędne do procesu rekrutacji:
Plakat informacyjny o projekcie.pdf
Deklaracja uczestnictwa w projekcie - uczennica do 18 lat.pdf
Deklaracja uczestnictwa w projekcie - uczennica pełnoletnia.pdf
Formularz zgłoszeniowy dla uczennicy.pdf
Formularz zgłoszeniowy dla nauczyciela.pdf
zał. 2 do formularza rekrutacyjnego - Informacja o administratorze danych osobowych.pdf
zał. 5 - Oświadczenie uczestnika projektu.pdf
zał. 6 - Upoważnienie do przetwarzania danych osobowych.pdf
Oświadczenie n-la o nieprzekraczaniu ilości godzin.pdf
Umowa uczestnictwa w projekcie - nauczyciel.pdf