• Czcionka:
  • A
  • A+
  • A++
  • zresetuj wielkość interlinii
  • wĹ‚Ä…cz wiÄ™kszÄ… interlinie+
  • Kontrast:
  • wĹ‚acz kontrast
  • wyĹ‚acz kontrast
  • Mapa strony:
  • mapa strony

logotyp kuchnia z klasa

Od 1 października 2022 roku placówka nasza realizuje projekt „Kuchnia z klasą” - projekt numer RPLD.11.03.01-10-0007/21 pn. „KUCHNIA Z KLASĄ”

Projekt współfinansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014 - 2020. 

Oś priorytetowa XI Edukacja, Kwalifikacje, Umiejętności, Działanie XI.3 Kształcenie zawodowe, Poddziałania XI.3 Kształcenie zawodowe.  

Projekt realizowany będzie do 31 marca 2023 r.

Celem projektu jest zwiększenie jakości kształcenia zawodowego i podniesienie kompetencji zawodowych u 24 uczennic i 10 nauczycieli z terenu województwa łódzkiego poprzez uczestnictwo w szkoleniach zawodowych i kursach zawodowych, a także doradztwo zawodowe i doposażenie pracowni kształcenia zawodowego w nowoczesny sprzęt w celu poprawy zdolności do zatrudnienia 24 uczennic oraz dostosowanie kierunku kształcenia do potrzeb regionalnego rynku pracy. 

Grupę docelową projektu stanowić będą uczennice Szkoły Branżowej I stopnia przy Młodzieżowym Ośrodku Wychowawczym nr 3 w Łodzi oraz nauczyciele uczący w tej placówce.

Całkowita wartość projektu: 492.249,75 PLN

Rekrutacja do projektu trwać będzie od 12.10.2022 do 19.10.2022r.

Wszelkie dokumenty (przejdź do dokumentów) niezbędne do procesu rekrutacji pobrać można ze strony https://mow3.pl/projekty/kuchnia-z-klasa lub w biurze projektu w pokoju 02.

Biuro projektu pracuje w godzinach 10-14 w dni powszednie.

Z koordynatorem projektu można kontaktować się poprzez pocztę elektroniczną Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie 535-720-885.

Wypełnione dokumenty rekrutacyjne składać można w sekretariacie MOW nr 3 w Łodzi.

Zadania projektu:

1. Wsparcie dla uczennic poprzez udział w n/w kursach/ zajęciach dodatkowych:

  1. KURS KELNERSKI (zadanie 3):
    Skierowany do 24 uczennic projektu (UP) kierunku kształcenia kucharz i krawiec realizowany w wymiarze 16h/gr.
    Łącznie w okresie realizacji projektu: 64h (4gr.*16h/gr.) dla 24UP (4gr.*6UP)

  2. KURS CARVING W DEKORACJI POTRAW (zadanie 3):
    Skierowany do 24 uczennic projektu (UP) kierunku kształcenia kucharz i krawiec, realizowany w wymiarze 12h/gr.
    Łącznie w okresie realizacji projektu: 48h (4gr.*12h/gr.) dla 24UP (4gr.*6UP)

  3. KURS OBSŁUGI KAS FISKALNYCH (zadanie 3):
    Skierowany do 24 uczennic projektu (UP) kierunku kształcenia kucharz i krawiec, realizowany w wymiarze 8h/gr.
    Łącznie w okresie realizacji projektu: 32h (4gr.*8h/gr.) dla 24UP (4gr.*6UP)

  4. KURS STREET FOOD (zadanie 3):
    Skierowany do 24 uczennic projektu (UP) kierunku kształcenia kucharz i krawiec, realizowany w wymiarze 10h/gr.
    Łącznie w okresie realizacji projektu: 40h (4gr.*10h/gr.) dla 24UP (4gr.*6UP)

  5. Zajęcia warsztatowe pozalekcyjne z zakresu gastronomii dla uczennic kierunku kształcenia kucharz i krawiec (zadanie 4):
    ZAJĘCIA WARSZTATOWE Z KUCHNI
    Skierowane do 24 uczennic projektu (UP) (4gr * 6 UP) 80/gr.
    Łącznie w okresie realizacji projektu: 320h (4gr.*80h/gr.) dla 24UP (4gr.*6UP)

  6. Zajęcia warsztatowe pozalekcyjne z zakresu gastronomii dla uczennic kierunku kształcenia kucharz i krawiec (zadanie 4):
    ZAJĘCIA WARSZTATOWE Z CUKIERNICTWA
    Skierowane do 24 uczennic projektu (UP) (4gr * 6 UP) 20h/gr.
    Łącznie w okresie realizacji projektu: 80h (4gr.*20h/gr.) dla 24UP (4gr.*6UP)

  7. Zajęcia warsztatowe pozalekcyjne z zakresu gastronomii dla uczennic kierunku kształcenia kucharz i krawiec (zadanie 4):
    ZAJĘCIA WARSZTATOWE Z OBSŁUGI KONSUMENTA I KELNERSTWA
    Skierowane do 24 uczennic projektu (UP) (4gr * 6 UP) 16h/gr.
    Łącznie w okresie realizacji projektu: 64h (4gr.*16h/gr.) dla 24UP (4gr.*6UP)

  8. Zajęcia warsztatowe pozalekcyjne z zakresu gastronomii dla uczennic kierunku kształcenia kucharz i krawiec (zadanie 4):
    ZAJĘCIA WARSZTATOWE INFORMATYCZNE
    Skierowane do 24 uczennic projektu (UP) (4gr * 6 UP) 20h/gr.
    Łącznie w okresie realizacji projektu: 80h (4gr.*20h/gr.) dla 24UP (4gr.*6UP)

  9. Zajęcia z doradztwa zawodowego (zadanie 5):
    Skierowane do 24 uczennic projektu (UP) kierunku kształcenia kucharz i krawiec realizowane w wymiarze 40h/gr – zajęcia grupowe.
    Łącznie w okresie realizacji projektu: 160h (4gr.*40h/gr.) dla 24UP (4gr)

2. Wsparcie dla nauczycieli kształcenia zawodowego MOW NR 3 w Łodzi poprzez udział w n/w szkoleniach:

  1. Szkolenie „NIEZBĘDNIK KULINARNY” w Akademii Kurta Schellera (zadanie2):
    2 dni szkoleniowe,
    Skierowane do 2 nauczycieli zawodu

  2. Szkolenie „WYKWINTNE DESERY” w Centrum Słodkiej Dekoracji w Poznaniu (zadanie 2):
    2 dni szkoleniowe,
    Skierowane do 2 nauczycieli zawodu

  3. Szkolenie z obsługi zakupionego sprzętu (zadanie 2):
    6h szkolenia
    Skierowane do 2 nauczycieli

  4. Branżowe szkolenie informatyczne (zadanie 2):
    14h szkolenia
    Skierowane do 2 nauczycieli

  5. Szkolenie z obsługi zakupionego sprzętu i wyposażenia (zadanie 2):
    16h szkolenia
    Skierowane do 8 nauczycieli

Dokumenty niezbędne do procesu rekrutacji:

pdfPlakat informacyjny o projekcie.pdf

pdfRegulamin projektu.pdf

pdfDeklaracja uczestnictwa w projekcie - uczennica do 18 lat.pdf

pdfDeklaracja uczestnictwa w projekcie - uczennica pełnoletnia.pdf

pdfFormularz zgłoszeniowy dla uczennicy.pdf

pdfFormularz zgłoszeniowy dla nauczyciela.pdf

pdfzał. 2 do formularza rekrutacyjnego - Informacja o administratorze danych osobowych.pdf

pdfzał. 5 - Oświadczenie uczestnika projektu.pdf

pdfzał. 6 - Upoważnienie do przetwarzania danych osobowych.pdf

pdfOświadczenie n-la o nieprzekraczaniu ilości godzin.pdf

pdfUmowa uczestnictwa w projekcie - nauczyciel.pdf

pdfMiesięczna karta czasu pracy.pdf